Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2021 03:24 - Илия Златанов: “Пеевски е изписан като бракувана стока, ще го замести още по-зловещ ! “
Автор: prehoda1 Категория: Политика   
Прочетен: 1139 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 https://transitionstories.eu/ilia-zlatanov-peevski-e-izpisan-kato-brakuvana-stoka-shte-go-zamesti-oshte-po-zlovesht/

Ако имахме лустрация 90-те години, то нямаше да се стигне до тук и щяхме да сме по-добре от Румъния, защото те бяха по-зле от нас !„

Къде бяхте на 10 ноември 1989 г?

На 10 ноември 1989 г. бях вече частник. Бяхме се събрали – ние сме трима братя, двама братовчеди и още двама колеги. Направихме събирателно дружество и работехме в частния сектор по „Указ 86“.

С какво се занимавахте тогава, какви са вашите спомени?

Учредихме фирма за монтаж на асансьори.

Каква беше бизнес средата в първите години на демокрацията?

Които бяха по-предприемчиви и бяха предупредени 4-5 години преди това, че ще има промяна, се бяха подготвили. Номенклатурата беше пратила децата си да учат в чужбина на държавни разноски. 1984/1985 г. прехвърлиха капитали от външнотърговските дружества в частни фирми на запад. Аз дочувах такива неща, тъй като работех като супервайзер в западни фирми в България и в чужбина и даже не ми се вярваше. Когато излезе „Указ 86“ през 1987 г. първата ми работа беше да сложа една табела за частно такси. През март 1989 г. се събрахме и създадохме събирателно дружество и решихме да работим в частния сектор. Началото беше наистина трудно, но преди 10 години стана още по-трудно ! Тогава се вихреха мутри – тогавашната номенклатура си създаде оръжия за натиск върху бизнеса, който му беше на пътя. Нашето беше придатък от труд и нас не ни закачаха. По-скоро трибуквените организации изпитваха лек респект към нас, тъй като без нас не можеха.

Вас не ви закачаха, но когато средата е такава няма как да не се отрази и на вас? Имаше ли опит за рекет, както се случва сега, 30 години по-късно?

Не, тогава рекетираха когато надушеха някой, че работи нещо нередно и има натрупани активи. Ние нямахме активи, ние работехме за по-добри заплати. Българска частна фирма нямаше право да закупи машини и съоръжения от българска държавна фирма. Всички машини и съоръжения, които бяха вкарани от запад, се продадоха на турски, македонски и гръцки фирми, за да не може в България да възникне независим капитал. Още тогава бяха решили как да контролират свободния предприемач. На него му се даваше да е над водата колкото да диша и да издухва поповите лъжички и комарите.

За кои години става въпрос?

90-те години. Тогава се работеше с бухалки. Докато стигнахме до Жан-Виденовата зима. Този период се отрази на много от нашите дребни частници много зле. Бях предвидил такъв развой и всички мои договори бяха на доларовия еквивалент. Тъй като заплатите бяха в левове, осигуровките също бяха в левове. Като давах на моите работници по 30-40 долара в месеца се чувстваха щастливи. Заплатата на една медицинска сестра беше 3 долара, а на един лекар беше 5 долара през 1996/1997 г. Тогава инфлацията растеше със секунди и като влезеш в ресторант беше по-добре да поръчаш по ценоразписа, отколкото да чакаш след два часа, когато се плащаше двойно.

Въпреки всичко вие сте оцелели и сте успели да запазите бизнеса си?

Даже се развих много добре. До 2001 г. работих под наем в халета и купувах машини втора, трета употреба. Тогава беше непосилно да се вземат кредити, тъй като лихвата беше 18-20 % . Благодарение на това, че бях събрал работливи колеги 2001 г. купих първото предприятие. Това беше една гола и изтърбушена сграда. Взех я от реститути – хора, които бяха избягали във Франция. Тогава получих заем от прочутата сега Българска банка за развитие, а тогава беше Спомагателна банка. След като закупих това предприятие се родих, тъй като в другото предприятие плащах голям наем на държавата, тъй като беше държавно и се отчитах на директора на предприятието. Така беше навсякъде…. Оттам парите отиваха в партийните централи.

Това си е рекет, само че държавен рекет…

Да, партиен рекет. Който отказваше да дава пари за избори минаваха им вземаха всичко и ги заваряха. Тези хора бяха задължени да работят само през Първа частна банка и банките на червената номенклатура. Там им взеха парите, бяха го организирали с някакъв псевдонаучен подход. Аз съм от доайените на free development в България и мога да разказвам подробности. Имаше машини, които бяха вкарани за по 200,300 000 западни марки и ги продадоха за по 30-40 000 долара на турски, македонски и гръцки фирми. У нас беше забранено. Българският частник трябваше да седи кротко и да се развива бавно. Нали знаете, че богатият човек е свободен и духом.

Следващият удар по дребния частник беше правителството на Иван Костов. Това дето говорят, че той е демократ, не е вярно ! Никакъв демократ не е той ! Иван Костов си остана марксист, какъвто и преподавател е бил! Иван Костов реши малките фирми с оборот под 50 000 долара да имат право на данък оборот. Той ги унищожи малките фирми по този начин. Като не можеш да направиш този оборот не можеш да се регистрираш и да ползваш данъчни облекчения. Това беше една от първите стъпки да се унищожи малкият и прохождащ бизнес. Това, което не можаха с бухалки, рекети и лепени на стикери да го унищожат, го направиха с това си действие. Богомил Бонев за две седмици ликвидира задължителните застраховки. Събра рекетиращите фирми и се говори, че са му носили по куфарче с долари. Жив и здрав да е, ако са му ги дали, но спря активния рекет и тогава всички мигрираха към застрахователни дружества.

При Симеон Сакскобурготски се даде глътка въздух на частното предприемачество. Обвиняват царя, че заграбил имоти, които не му принадлежали. Имаше разхлабване на колана и точно по време на неговото управление успях да си закупя машини на лизинг. 2005 г. закупих следващото предприятие от Дупница, което заедно с много други предприятия бяха от т.нар. „масова приватизация“. Най-успешното, което се развиваше в тези заводи, беше да се реже всичко на „скрап“.

Какъв завод заварихте ?

Купих този завод през 2005 г. от Агенция за държавни вземания. Бяха играли три търга, никой не се беше явил и аз го взех от Агенцията за държавни вземания за 1 милион евро. Взех кредит от Райфайзен банк срещу над 10% лихва. Може да видите колко лесно ми е било да се развивам. Този завод, дори когато бях сключил вече предварителен договор с агенцията, продължаваше бившият владеещ да ходи с едни резачки и да реже една линия, която беше предвидена за Източна Германия за 1 милион марки. Тя беше нарязана успешно за скрап през събота и неделя. Всичко това беше под “милия поглед“ на МВР. Всички престъпления и до ден днешен се извършват под „милия поглед“ на МВР и имат закрилата на прокуратурата. Като влязох в това предприятие водата беше спряна от 4 години. Телефоните бяха спрени от две години, осигуровките не бяха плащани (трябваше да ги платя, за да взема предприятието). Почти всички годни машини бяха изнесени – този завод имаше непочистен над 1200 тона битов отпадък, който е бил там от седем години. Не искаха да ме присъединят към вода, не ми пуснаха телефони. В моя район се намира главна разпределителна подстанция за ј от град Дупница. Оттам излизат 20 KW кабели. Там един предприемач на един километър от завода беше взел да копае за бензиностанция и беше скъсал високоволтов кабел, който захранва ЖП гарата в Дупница. Тогава дойдоха от тогавашното Енерго и ми заявиха, че аз трябва да платя възстановяването на кабела, тъй като излизал от моя подстанция. Представете си – винаги монополистите работят срещу частника ! Аз отказах – заведоха ми дело и аз отказах. Кабелът излизал от „моя“ подстанция те не ми плащат наем за нея, тя не е моя… Аз не съм енергодоставчик ! Понеже беше съоръжение с повишена опасност при всяка смяна на правителството някой от следващите депутати го даваха за парцел на Агенция за технически и метрологичен надзор, която да го надзирава. Оттам се почнаха всякакви измислени наредби, поднаредби и наднаредби. По всякакъв повод почнаха да ми искат разни такси и да съставят актове като по този начин се облагодетелстват и самите партии, които пък владеят агенциите. Във всички агенции беше така. Не мога да прехвърля от една фирма на друга кола, нямам право да взема заем.

По всякакъв начин притискат моите служители да правят доноси и да вадят аргументи, че фирмите са ми в несъстоятелност и трябва да се обявят в ликвидация, за да може да изпратят синдик на Петьо Еврото да ми прехвърли активите, тъй като не успяха със заплахи и принуда. Миналата година избягах от България по много рисков начин и по време на пандемияБях в полулегалност и се върнах март 2021. През това време обикалях съседни на нас страни – два месеца бях в Гърция с техни разследващи журналисти и адвокати. Открих активите на нашето дружество. С пари от рекета Петьо Еврото и Любена Петрова са закупили имоти в Солун ! От няколко милиона до няколкостотин милиона евро активи са закупили в Северна Гърция ! Имат атрактивни места в Солун, в Халкидики – цели затворени комплекси. В момента гръцката прокуратура се занимава с това, но в България няма никакъв напредък ! Мога да ви кажа, че аз въобще не се чувствам спокоен, защото ми бяха обявени две смъртни присъди от Митко Каратиста, а другата от Любена Петрова. Те се движат свободно и никой не ги разпитва ! Взеха ми 19 автомобила – товарни, лекотоварни и всякакви и ги раздадоха на заслужилите, които са помагали в рекетиращата група на Петьо Еврото. Един от моите пикапи е подарен на бившия вътрешен министър Младен Маринов и той ходи с него на лов.

Първо бях в Холандия, а оттам отидох в Брюксел в Белгия. На един от в Брюксел (Скарбег) един българин е национален герой там и има паметник. Казва се Бончо Ангелов – Божанката. Той е ръководил съпротивата в Брюксел срещу немската окупация. Спасил е 8000 евреи от депортация, като е откраднал списъците за депортирането. На неговия паметник всеки ден идват потомци на евреи и му носят цветя. Кметът беше разбрал на втората седмица за моето пристигане и дойде лично да се срещне с мен. Той ми каза, че :“обществеността в Белгия е много разтревожена от зараждащия се фашизъм в България“ ! Каза ми, че Делта Гард са последователи на СС и, ако не се справим сега след пет години ще ни обират офисите и ще ви ликвидират банковите сметки и всичко.

Дежурните коли пред ресторант „Осемте джуджета“ не бяха на районното управление, а на ПСО-МВР. Там е и конна полиция и ги викат за по-специални охрани и те са охранявали безценното евро (бел.ред. Петьо Еврото – Петър Петров  ) Докато бях в Сърбия имах връзка с наши емигранти, които са дисиденти, и те бяха разбили схемата на покупката на „Виваком“ и сделките на Пеевски. Като споменах това лице на разследващите органи в Белград те казаха: „ааа, не, за този човек не смеем да говорим!“.

 За Петьо Еврото?

Не, за човека, който трансферира парите на Пеевски при покупка на големи активи и предприятия. Гешев, Пеевски и Еврото по анцузи и само с един шофьор са правили оргии и са викали проститутки и тези момчета от ПСО са слушали разговорите им. Някои от тях вече са готови да свидетелстват и дават показания. Трима министри казваха, че колата, която охранява заведението „Осемте джуджета“ е там заради близостта на учреждения до ресторанта, те са откровени галфони. Това са министрите Каракачанов, шофьорът на Мето Илиенски (бел.ред. Младен Маринов) и един министър, дето по цял ден си „щипе нослето“ от коката. С морално деградирали хора много лесно се работи, те са послушковци.

Кой дирижира цялата схема? Кой седи зад всичко това – прокуратура, Борисов, Пеевски?   

Връщаме се пак 30 години назад. Червената номенклатура си подготви почвата, за да вземе финансовата и политическата власт да бъде реставрирана. Всички са подставени лица и само ги местят. Пеевски също – той вече е „изписан“. Нали знаете как се изписва бракувана стока. Сега е интересно кой го замества – не мислете, че няма да има друг. Предполагам, че ще е по-лицеприятен и ще „пипа с ръкавици“. Него не го бяха сложили случайно, защото на това място трябваше да има отблъскваща фигура. Пеевски щом е навършил пълнолетие е продал един семеен апартамент на трима собственици, тоест изповядал е сделката в понеделник, вторник и сряда – в три последователни дни на трима различни купувачи. Значи на него му е генно заложено. Той е пратен и неслучайно на 14 години е сниман с Илия Павлов заедно.

Илия Павлов и Пеевски тогава са стартирали заедно…

Не са стартирали, а са сложени и поставени. С какво блести Илия Павлов ? С това, че носи папийонка? Или, че му бяха смачкани ушите при борбата? Вижте колко повече са милионерите от спортните училища от тези, които са завършили финансови академии. Имаме повече борци, отколкото завършили юристи и икономисти ! Ако извадите статистиката ще видите, че сигурно са 3:1 ! Продължавам да се опасявам за живота систрахът е преминал у мен. Рано или късно ще си изпълнят заканата. Искам преди това колкото мога повече информация да дам и да се знае от хората какво ги чака. Пасивността на населението на нашата територия наречена България е голяма. За тези 11 месеца следих как в Букурещ излязоха да протестират 500 000 и свалиха правителството, в Белград имаше протести 300 000 не се прибираха две денонощия. Бил съм и в Брюксел на протести на „Зелените“ – там не си играят ! В Гърция бях на площад „Аристотелис“ и хвърчаха полицейски каски и се мяташе коктейл „Молотов“. С протестни хора и техно партита мутри не се гонят !

И при нас имаше протести миналата година… Блокираха се кръстовища, спяха на палатки…

Моля ви се, бях на протест на БОЕЦ преди време и на правосъдие и вътрешен ред – по два файтона хора са. В кафенетата стоят и гледат и псуват от трамваите, защо е затворен пътят ! На Балканите само в София и Скопие е толкова тихо и кротко ! Което доказва, че македонците са българи. Навсякъде другаде има гражданско общество. Знаете ли, че ѕ от моите приятели като се върнах не смеят да говорят с мен по телефона и да се срещат с мен.

В този ред на мисли сега има скандали с подслушвани лица. Вас подслушвали ли са ви?

Не се и съмнявам ! Даже прокуратурата не можа да разбере трите имена на тези, които са ме завели при Петьо Еврото, а казаха, че са разпитали Еврото. Наложи се аз да им кажа трите им имена, адреси, ЕГН, и на много други хора, които са свързани със случая. Има две фирми в България, които срещу дадена сума могат да ти извадят разговор между когото искаш две години назад. Могат да намеря адреса на човек по едно или две имена и по снимка, три имена и ЕГН. Щом частни фирми могат да правят това, то за държавата не е проблем и по една или две ключови думи се включват записващи устройства. Техниката сега е толкова напреднала, а аз още докато служих в армията имахме устройство със слушалки и като го насочиш в радиус от един километър и го насочваш към дадено помещение и по вибрацията на стъклата можеш да разбереш какво си говорят хората вътре, без да се съмняват, че ги подслушват. Да не се съмняват хората, че ги подслушват – важното е да не им пука ! Всичко, което им трябва, ще го извадят. Както са изтрити записите на специализираната прокуратура когато дадоха златото и парите на Любена Петрова. Изтрити са от камерите, но от сървъра не могат да ги изтрият – там дълбоко има един облак, който един среднограмотен IT специалист ще го извади, стига да бъде допуснат. Златото, както и колите ми, са раздадени на заслужилите. На министър Младен Маринов е даден моят джип Тойота Тундра.

На Ивайло Пенчев му взеха Ламборджинито…

Не са ми взели Ламборджини, взеха ми 19 автомобила на транспортна фирма, които са закупени нормално и всичко е отчитано ! Плащано е ДДС, не говорим за Ламборджини, а за товарни коли, пикапи- всичко ми го взеха ! Взеха го и то най-безцеремонно ! Даже две коли, които бяха на лизинг се опитаха и тях да вземат от лизинговата къща ! Оттам са им казали да дадат 60 000 евро и са се отказали… Нямате си представа какви нагли хора са това ! Няколко пъти заявих кой фабрикува фалшивите фактури на специализираната прокуратура. Ритонът на Васил Божков как мислиш, че са го продали? С фалшива фактура … Ами за моето злато, дето ми разбиха къщата ? 30 полицая са били вътре, а четиригодишната ми внучка е седяла на улицата до три през нощта на студа, лекооблечена. Не пускаха баща й вътре, дъщеря ми стоеше сама с 30 души вътре. Накрая в два през нощта подхвърлят 56 монети и били намерили злато в мен – от 5680 монети намерили 56 монети… И не са ги описали каква монета колко грама е …  Накрая се качват горе да пишат протокола дъщеря ми специалният следовател (Мехмед) .

Всички крадци на коли и лихвари минават през Петьо Еврото, плащат си лептата и оттам от прокуратурата ги освобождават от обвинение. Бил съм свидетел как мои бивши съседи (единият е футболист в Италия) си докара Порше Панамера и му беше поискан 50 000 евро откуп. Тези пари дойде да ги вземе на министър Младен Маринов брат му, който е и личният шофьор на Петьо Еврото. Така са навързани ! Когато ги питах за това злато дали няма да ми го върнат половината, както имахме подписан адвокатски договор 50% да ми го върнат като хонорар. Любена се изцепи, че първо трябва да дадат на „дебелото момче“, на момчето с каскета, на Франтишек и каквото остане на нас…

На 19 юли 2019 г. бях при Петьо Еврото, когато пак не ме пускаше полиция да вляза в завода в Дупница и беше окупиран от мутрите, и той се обади на министър Младен Маринов, който му каза, че сега е на среща в Хелзинки с другите министри и като се върне ще „уреди работата“.

Това звучи като добре смазана машина. Това са хора с власт и, ако властта се смени, както най-вероятно ще се случи, то какво трябва да стане с прокуратурата, която ще остане встрани от всичко това, а вие имахте проблеми точно с прокуратурата, следствието, специализираната прокуратура…

Трезвите хора настояваме специализираната прокуратура да се махне, както и главният прокурор Иван Гешев. В половината държави от ЕС няма главен прокурор, а отделни прокурори. Защо трябва някой да им казва какво трябва да правят ? От 180 европейски директиви в нашия бранш в България са приложени само 43 такива. Има яростен отпор отвсякъде да се прилагат европейските норми и правила, камо ли за правосъдие. При нас има остатък от социализма що се касае до това да се прави разлика между граждански субект и административен субект. При нас работодателските организации са субект на държавното право. Стопанска камара е създадена 1981 г. с цел обслужване, същото и за Българска Търговско-промишлена палата. В света няма Търговско-промишлени палати, а търговски къщи. Строителната камара пак я учредиха със закон, който не стане член на строителната камара няма право да участва в обществени поръчки. Трябва да плащаш членски внос на Симеон Пашов, за да взимаш държавни поръчки. Защо? За да може да ги контролират…  За да вземеш обществена поръчка се иска да си член на Строителната камара. Няма значение друго – дали имаш структури, машини, дълбочина на контрол, съоръжения няма значение. Строиш пътища и мостове и какво ли не и това е ! Единият от начините да прибират пари е през БСК ! Босовете на мафиотските синдикати в САЩ не живеят толкова богато, колкото нашите ! Съпругата на синдикалните босове е шеф на НАП и взима 1 000 000 допълнително материални стимули за това, че не е събрала 4 млрд вземания ! Ако не беше събрала 10 млрд сигурно щяха да й дадат 3 милиона ! Виждате ли как се поощрява некадърността ? Ако имахме лустрация 90-те години, то нямаше да се стигне до тук и щяхме да сме по-добре от Румъния, защото те бяха по-зле от нас в началото на прехода ! Вижте къде са Чехия, Словения и Словакия.

Като заговорихме за работодателски организации нека споменем и КРИБ, където винаги членовете й са били близки до властта, още преди ГЕРБ..

Защо се прави разлика между партиите във властта? Каква е разликата между ДПС, ГЕРБ, БСП и псевдопатриотичните организации ? Кажете един от тях да не е бил член на БКП…  Или пък да не е син на бивше партийно величие. Те са на една дъска за шах, само че единият е пешка, другият топ, а третият офицер. Когато решат изкарваш по правата пешката и тя става царица или топ ! Нямаме лустрация и всичко продължава да се подрежда от бившите служби ! Няма отърваване колкото и да се борят реформатори, президентът – пожелавам им успех, но не знам докъде ще стигнат. Пеевски е изписан, но вече е сложена друга фигура ! Доколкото чувам тази фигура е по-зловеща и от Пеевски ! Даваха по телевизията януари как на един българин, който се връща от САЩ и е направил успешна фирма, му я взеха !

Той и Светослав Илчовски извади някои разкрития…

Оставете ги тези като Илчовски. С тях яде и пи 15 години и ходи до Монте Карло… Защо се огъваше досега, защо не застана като мен ? Още повече, че не му беше взето всичко… Можеше да отиде в чужбина и да „разлае кучетата“. Защо чака досега ? А дали не си е облизал пръста с мед и той? Той ми е приятел във Фейсбук и не казвам нищо лошо за него, но имам двама любими философи – Еберхард и Фройд. Еберхард е казал: „не се страхувай от врага, защото в най-лошия случай ще се пребие. Не се страхувай от приятеля, защото в най-лошия случай ще те предаде. Страхувай се от равнодушния – заради тях стават убийствата!“. Заради такива като Илчовски стават такива неща ! Знаете ли колко още хора ми пишат във Фейсбук – имам един познат, с който работех, 10 млн евро са го „цапардосали“ ! Последната му жена с братовчед на Бойко Борисов са му взели 10 млн евро ! Ужасно е ! Като изляза на центъра ме спират млади хора и искат да се снимат с мен и ми казват, че съм първият, който е посмял да говори за това, което става. Да, така стана, защото ме накараха вместо да си гледам бизнеса. Цял живот съм бил аполитичен и навремето на успяха да ме вкарат в БКП и ме изключиха даже от комсомола, защото не исках да ставам партиен член, което значеше, че съм враг ! Българската предприемчивост е обезверена и, ако не се случи някаква промяна до края на годината всичките ми познати, които имат капитали тук, се изнасят навън ! В Сърбия дават 10 000 евро еднократно за отворено работно място и пет години освобождаване от данъци и налози. В Турция има пълна субсидия и, ако вкара 5000 лв държавата веднага ти дава още 5000 лв ! В Гърция също ти дават помощ, за да стартираш бизнес !

А тук крадат ББР…

 То не е само тя, всички банки са на Делян Пеевски ! Контролният пакет от Първа инвестиционна банка е на Пеевски, Общинска банка също ! Банките си работят за него, не е само ББР. Коя банка на света дава кредит без покритие? Вземи 100 млн, ако не ги върнеш повече няма да ти даваме… Имам безупречно досие, но в момента половината от банките, включително Първа инвестиционна и Райфайзен банк, заявиха, че съм нежелан клиент !  Така им е наредено…

Какво трябва да се случи в идните 10 години, за да има промяна в държавата? Освен смяна на лицата Гешев, Борисов, Пеевски, които така или иначе ще бъдат сменени някога?

Трябва да има лустрация ! Трябва да вкараме европейските правила на 100 % или да излезем от ЕС и да се развиваме самостоятелно ! Засега спазваме само рестрикциите на ЕС, но не можем да се възползваме от предимствата на свободния пазар и предприемачеството. Не си мислете, че на Европа много й пука за нас – ние не сме отишли да оправим положението в Белгия, Германия, Дания и Холандия. Сами са си го създали. Българинът трябва да спре да чака от едната страна на Дунав Мост „дядо Иван“, други чакат Мидхат Паша на „Орлов мост“, трети чакат американският президент на Терминал 2….  Трябва да преборим демографската криза – бях седем месеца в Белград, ами навсякъде в градинките е пълно с хора. Сръбкинята ражда по три деца. Вижте в Белград какво е столица с тротоари,велоалеи, пешеходни алеи и зони – 11 метра гранитни плочи, а не теракот от 3 лв. на квадратния метър като на „Витошка“… Вижте им градската мобилност – няма 5000 души с жълти жилетки да продават талони, да минават и да слагат скоби. Има 5-6 автомобили, които вървят с 30 км и всеки, който не е пуснал СМС директно получава финансова санкция. Така не можеш да караш кола, ако не си предвидил 200 евро в сметката за такива глоби. Ако нямаш такива пари моментално идва репатриращ автомобил и глобата е 200 евро !  Няма да ти свалят скобата, ако дадеш 50 лв в джоба на Градска мобилност. Едни 30-40 % отиват в джоба на някой от ЦГМ по този начин. Няма да се случи нищо, ако не се инвестира нищо, а се събират пари, които в повечето случаи не отиват нито в общинския, нито в държавния бюджет ! При нас корупцията е официална, тя не е усещане, тя е официоз и е гарантирана ! Трябва лустрация – не ме вземайте за антикомунист или антилиберал, аз съм реалист. Ако не се остави свободното предприемачество да диша и да спазва регламентите, то нещата няма да се случат. Сега се поощрява активно сивият сектор ! Как да дадеш рушвет? Не може да го дадеш по банков път, нали ? В бензиностанциите ни още няма ПОС-терминали. Къде по света има бензиностанции, в които се плаща само КЕШ? До 2001 г. всичко се плащаше КЕШ, защо? Защото всичко се крадеше и се заделяше.






Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: prehoda1
Категория: Политика
Прочетен: 49173
Постинги: 38
Коментари: 11
Гласове: 21
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930